Wijnaldum kritisch: "Dat is een verbeterpuntje voor ons"

13 juni 2021 – Georginio Wijnaldum is trots op de mentale weerbaarheid van het Nederlands elftal tijdens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap. De aanvoerder van Oranje opende zelf na rust de score en boekte met zijn land uiteindelijk een zwaarbevochten 3-2 zege op Oekraïne.

Wijnaldum kritisch: "Dat is een verbeterpuntje voor ons"

"Ik ben een trotse aanvoerder", aldus Wijnaldum na afloop voor de camera van de NOS. "Vooral om dat we deze wedstrijd uiteindelijk nog winnen. Over de hele wedstrijd spelen we goed, maar in tien minuten tijd geven we twee kansen weg. Dat leverde twee tegengoals op. Zij gingen er op dat moment weer vol vertrouwen, voor, dat was wel vervelend."

Wijnaldum trok een wijze les uit de uiteindelijke zege. "We moeten op dat soort momenten leren de wedstrijd uit te spelen. Nu lieten we ze terugkomen in de wedstrijd. Ja, dat is wel een puntje dat verbeterd moet worden." Volgens de kersverse aanwinst van Paris Saint-Germain was de teleurstelling na de tegengoals groot. "Iedereen was boos en teleurgesteld, maar gelukkig gingen we al snel op jacht naar de 3-2."

Die kwam er uiteindelijk via Denzel Dumfries, die kort voor tijd de winnende goal tegen de touwen kopte. "Een geweldige avond voor hem", aldus Wijnaldum. "Voor rust kreeg hij al een grote kans, maar het is mooi dat hij het uiteindelijk alsnog deed voor ons."

Oranje

gerelateerd