De Vrij over tegengoals, 5-3-2 en ploeggenoot Eriksen

14 juni 2021, 10:05

Stefan de Vrij was een van de uitblinkers aan Oranje-zijde tijdens de met 3-2 gewonnen openingswedstrijd tegen Oekraïne. Hij zette zijn defensie goed neer, was zelf goed voor de nodige verdedigende acties en had een belangrijke bijdrage in de opbouw. Toch was na afloop niet te spreken over de manier waarop Oranje in korte tijd twee doelpunten tegen kreeg.

"Oekraïne is een uitstekende tegenstander", begon De Vrij in gesprek met De Telegraaf. Hij zag hoe Oranje de wedstrijd grotendeels onder controle had. "Smetje is wel dat we twee tegengoals kregen, terwijl er eigenlijk niks aan de hand was. Dat mag niet en zeker zo'n goal uit een vrije trap (de 2-2, red.) mag niet gebeuren. Gelukkig pakten we toch de zege, maar naar wat er in die fase gebeurde, moeten we wel kijken."

De Vrij speelde als de middelste van de drie centrumverdedigers in het veelbesproken 5-3-2-systeem. Hij is een van de spelers die zeer bekend is met de formatie, omdat zijn club Inter het ook hanteert. "Er wordt veel over het systeem gesproken, maar het gaat over interpretatie van het systeem. Het kan ook heel aanvallend zijn als je op de helft van de tegenstander speelt, met de backs continu hoog in de zestien van de tegenstander." Dat zag hij tegen Oekraïne gebeuren. "Denzel Dumfries had er drie kunnen maken. Dat is een verdediger, maar hij komt ook bij de tweede paal."

Eriksen

Waar Daley Blind al aangaf te twijfelen om überhaupt in actie te komen na het drama met Christian Eriksen een dag eerder, zal het incident ook bij De Vrij door zijn hoofd hebben gespookt. De twee zijn ploeggenoten bij Inter. "We spelen samen en zijn heel goed met elkaar", vertelde De Vrij. "Laatst heb ik nog even met hem gebeld en ging alles goed. Dan zie je die wedstrijd en gebeurt dit... Dan zit je wel met kippenvel te kijken."

"Ik was echt verslagen", vervolgde hij. "Er was volledige stilte voor tien minuten. Er waren veel emoties. Gelukkig is het goed afgelopen, maar je beseft wel dat het heel anders af had kunnen lopen." Uiteindelijk slaagde De Vrij erin zijn focus te verleggen. "Het is iets waar je eigenlijk de hele tijd aan denkt, maar als de scheidsrechter fluit, moet je je concentreren op de wedstrijd. Dat is goed gelukt."

Lees ook: Eriksen reageert via Schoots: "Hij wil iedereen bedanken"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen