Makkelie na goede openingswedstrijd beloond met nieuw duel

14 juni 2021, 10:31

Danny Makkelie mag zich opmaken voor zijn tweede wedstrijd op het EK. Nadat hij eerder de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië (0-3) mocht fluiten, krijgt hij nu de leiding over de ontmoeting tussen Rusland en Finland in groep B. Dat duel staat woensdagmiddag om 15:00 uur op het programma.

De druk was hoog tijdens het openingsduel tussen Turkije en Italië, waar volgens velen de toon werd gezet voor de arbitrage tijdens de rest van het toernooi. Makkelie bleek echter tegen de druk bestand en floot een uitstekende wedstrijd, ondanks vele protesten van zowel de Italiaanse en Turkse spelers.

Het leverde hem dus een nieuwe wedstrijd op, in de tweede speelronde van groep B. Rusland, dat een pak slaag kreeg van favoriet België, neemt het daarin op tegen Finland. De Finnen speelden zaterdag de eerste EK-wedstrijd ooit en wonnen deze, maar de wedstrijd werd overschaduwd door het drama met Christian Eriksen. 

Makkelie wordt in Sint-Petersburg geassisteerd door zijn vaste assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries, terwijl Kevin Blom en Pol van Boekel hem als VAR zullen bijstaan. Zij worden geassisteerd door de Fransmannen Benjamin Pages en Jérôme Brisard. István Kovács, een Roemeense arbiter, is de vierde man.

Kuipers

Björn Kuipers, naast Makkelie de andere Nederlandse scheidsrechter op het toernooi, wacht nog op zijn eerste duel. Zijn enige optreden tot nu toe was er een als vierde official, tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië (1-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen