Danny Blind: "Knap dat Daley toch besloot te spelen"

14 juni 2021, 10:54

Daley Blind gaf na de wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne een indrukwekkend interview, waarin hij vertelde te twijfelen om na het incident met Christian Eriksen zelf nog in actie te komen. Daarover sprak hij onder meer met zijn vader Danny. Blind senior gaf maandag aan het erg knap te vinden dat zijn zoon uiteindelijk toch op het veld stond.

Toen Daley Blind in de 64e minuut naar de kant werd gehaald, viel de emotie bij de verdediger direct op. "Natuurlijk zit er heel veel emotie bij Daley", zei zijn vader een dag later in de liveshow van Voetbal International. "Dat heeft alles te maken met wat er de dag ervoor gebeurde met Christian." Onder meer Blinds eigen hartproblemen spookten door zijn hoofd. Daar kwam bij dat Eriksen als oud-ploeggenoot bij Ajax een goede vriend van hem was.

Blind besprak zijn twijfels over of hij een dag na het drama zelf moest voetballen onder meer met zijn vader. "Uiteindelijk heeft hij besloten om te spelen. Dat is knap, want hij heeft dan niet altijd de juiste focus. Het is moeilijk om dan continu in de focus van die wedstrijd te blijven. Dat was eigenlijk de voorgaande keren ook wel het geval."

Met dat laatste doelde Blind senior op een moment in december van het afgelopen jaar, toen Ajax in de Champions League op bezoek moest bij Liverpool. "Ik weet nog goed dat hij toen pas zei: 'Pap, dit is de eerste keer dat ik er tijdens de wedstrijd niet aan gedacht heb'. Als je een foute bal geeft of een duel verliest zit je continu: ligt het aan mij, aan mijn fysiek? Dan heb je de focus al niet meer. Dus het is supermoeilijk om steeds de concentratie vast te houden. Dat vind ik wel heel knap van hem." 

Ook Danny Blind kon zich uiteindelijk vinden in de keuze van zijn zoon om toch te spelen. "We hebben vanaf dag één goed geluisterd naar de mensen die erover gaan. Als die ookk maar enige twijfel zouden uitspreken, moet je daarin meegaan. Maar op het moment dat mensen zeggen dat het kan, moet je die kans ook aangrijpen. Het moet wel verantwoord zijn, maar ik sta daar relaxed in."

Lees ook: Blind overwoog door Eriksen-drama niet in actie te komen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen