Groep F: wie wordt de beste in de Poule des Doods?

15 juni 2021, 12:00

Spektakel gegarandeerd in de Poule des Doods. Met Portugal, Frankrijk en Duitsland kent Groep F de drie meest recente EK- en WK-winnaars. De Fransen zijn de grote favorieten voor de eindzege, maar zullen al in de groepsfase op hun tellen moeten passen. En dan is er nog het arme Hongarije, waar niet veel van wordt verwacht, maar wel in twee van de drie wedstrijden het thuisvoordeel geniet.

{image[348544][right-half][]}Hongarije

Het staat als een paal boven water dat het voor Hongarije lastig wordt om een groep met drie favorieten door te stoten naar de knock-outfase van het EK. De Hongaren moeten het bovendien stellen zonder hun sterspeler Dominik Szoboszlai, die niet fit is bevonden om in actie te komen. Een groot voordeel is dat de ploeg van bondscoach Marco Rossi de wedstrijden tegen Portugal en Frankrijk in de eigen Puskás Aréna afwerkt. Dat is het enige stadion waar gedurende het EK met honderd procent capaciteit kan worden gespeeld. In het onderkomen is plek voor liefst 67.000 supporters. Kan Hongarije met hulp van het publiek een of meerdere Europese grootmachten pijn doen?

Coach: Marco Rossi

Blikvanger: Dominik Szoboszlai

Hoogste EK-kwalificering: 3de (1964)

Oefenduels: Cyprus (1-0), Ierland (0-0)

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Gábor Király en Balázs Dzsudzsák (108)

FIFA-ranking: 37

{image[348097][right-half][]}Portugal

Het mag geen verrassing heten dat de bookmakers Portugal onder de favorieten voor de Europese titel scharen. De kampioen van 2016 heeft vooral in aanvallend opzicht veel in te brengen. Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, André Silva, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, João Felix… het is bijna te veel van het goede. En dan hebben de Portugezen achter met Rúben Dias ook nog eens de beste speler van het voorbije seizoen in de Premier League rondlopen. Dat João Cancelo het EK vanwege een coronabesmetting mist is een flinke domper voor Portugal, maar de selectie herbergt genoeg uitstekende spelers om zijn gemis op te vangen. De druk staat er meteen op voor Portugal, want vanavond is Hongarije de tegenstander. Een wedstrijd die natuurlijk gewonnen moet worden, maar eigenlijk ook een waar aan het doelsaldo gewerkt moet worden.

Coach: Fernando Santos

Blikvanger: Cristiano Ronaldo

Hoogste EK-kwalificering: 1ste (2016)

Oefenduels: Spanje (0-0) - Israël (4-0)

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Cristiano Ronaldo (175)

FIFA-ranking: 5

{image[348368][right-half][]}Frankrijk

Eigenlijk is iedereen het erover eens dat Frankrijk de grote favoriet voor de eindzege op het EK is. Een blik op de selectie van Les Bleus leert waarom. Iedere linie barst van de kwaliteit. Hoewel de Fransen in een loodzware poule zijn ingedeeld, moet het gek lopen willen zij er voor de knock-outfase al uitvliegen. Frankrijk bereikte de laatste twee finales van een eindronde en is er sindsdien niet op achteruit gegaan. 'Nieuwe' blikvanger bij de Fransen is Karim Benzema, die na zes jaar weer is opgeroepen door Didier Deschamps. Het is aan de bondscoach om de sfeer in de sterrenselectie te bewaken. Het akkefietje tussen Kylian Mbappé en Olivier Giroud lijkt vooralsnog een storm in een glas water, of zijn de eerste haarscheurtjes zichtbaar?

Coach: Didier Deschamps

Blikvanger: Kylian Mbappé

Hoogste EK-kwalificering: 1ste (1984 en 2000)

Oefenduels: Wales (3-0), Bulgarije (3-0)

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Lilian Thuram (142)

FIFA-ranking: 2

{image[348415][right-half][]}Duitsland

Na de 6-0-nederlaag tegen Spanje eind vorig jaar leek Joachim Löw zijn langste tijd te hebben gehad bij de Duitse nationale ploeg. Ook na de onverwachte nederlaag tegen Noord-Macedonië (1-2) klonk de roep om het ontslag van de bondscoach luid. Löw behield echter het vertrouwen en zal Die Mannschaft op het EK voor de laatste keer leiden. Moet Duitsland beschouwd worden als een van de favorieten voor de eindzege? De een vindt van wel, de ander vindt van niet. In de afsluitende oefenwedstrijd tegen Letland (7-1) maakten de Duitsers in elk geval veel indruk. De terugkeer van Mats Hummels en Thomas Müller lijkt Duitsland goed te hebben gedaan. Kunnen zijn hun ploeg ook op het EK op sleeptouw nemen? Eén ding is zeker: Duitsland moet je nooit afschrijven.

Coach: Joachim Löw

Blikvanger: Thomas Müller

Hoogste EK-kwalificering: 1ste (1972, 1980 en 1996)

Oefenduels: Denemarken (1-1), Letland ()

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Lothar Matthäus (150)

FIFA-ranking: 12

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen