Statement UEFA: doorspelen voor Denen was de 'juiste beslissing'

14 juni 2021, 19:10

De UEFA heeft de kritieken op het feit dat er doorgespeeld werd bij de wedstijd tussen Denemarken en Finland (0-1) van de hand gewezen. Vanuit alle hoeken was de onderliggende conclusie dat de wedstrijd na het ongeval van Christian Eriksen te snel werd hervat, maar de Europese voetbalbond denkt daar anders over. Volgens hen zijn wél de juiste beslissingen genomen.

Dat laat de UEFA weten in een officieel statement. Ondanks dat de getroffen middenvelder zelf naar verluidt had ingestemd met het vervolgen van de wedstrijd, was dat volgens velen achteraf niet de juiste keuze. Bondscoach Kasper Hjulmand kwam terug op de beslissing van de Denen, oud-international Michael Laudrup ging helemaal los op de UEFA en ook keeper Kasper Schmeichel vond dat er in elk geval te snel een keuze gemaakt moest worden.

'De UEFA heeft respectvol gehandeld voor deze moeilijke situatie en voor de spelers', laat de voetbalbond weten. 'De wedstrijd werd pas hervat nadat Finland én Denemarken hadden verzocht om het duel nog op dezelfde avond af te werken.' Een andere optie was om de volgende dag, om twaalf uur in de middag te spelen, maar mogelijk had Finland dan heen en weer moeten reizen naar hun spelershotel, wat ook nog een aardige afstand was. Langer uitstellen was volgens de UEFA lastig. 'Want de spelers moeten 48 uur rust hebben tussen de wedstrijden.'

Lees ookDenen blijven op EK

Dat het voorval nog een staartje krijgt, lijkt niet waarschijnlijk. De Denen besloten na contact met Eriksen om de wedstrijd te hervatten. Duidelijk was dat enkele spelers, onder wie aanvoerder Simon Kjaer, nog helemaal niet klaar waren om te spelen. Mede daardoor ging Denemarken uiteindelijk met 0-1 onderuit, door een treffer van Joel Pohjanpalo en een gemiste strafschop door Pierre Emile Højbjerg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen