Slowakije trakteert Lewandowksi en co op verlies

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2021 – Slowakije heeft belangrijke drie punten gepakt tegen Polen. In Sint-Petersburg wisten ze met 2-1 te winnen. De Polen leken steeds de bovenliggende ploeg, maar de Slowaken waren in de omschakeling effectiever. Na een uur spelen moest Polen verder met tien man, waarna de Slowaken via Milan Skriniar de winnende wist te maken. Robert Mak voor Slowakije en Karol Linetty voor Polen namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Slowakije trakteert Lewandowksi en co op verlies

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Beide ploegen overleefden vijf jaar geleden nog de poulefase en leken op voorhand ook erg aan elkaar gewaagd. Polen, dat met Robert Lewandowski aan de start stond, nam meteen het initiatief. Het leverde alleen nog geen grote kansen op. Slowakije, dat rustig bleef, waren juist in de omschakeling gevaarlijker dan hun opponent. Het resulteerde ook in een 0-1 voorsprong voor de Slowaken na ruim tien minuten spelen. Robert Mak, die op de linkerkant speelde, kwam knap naar binnen, schoot in de korte hoek en via de paal en keeper Szczesny ging de bal in het eigen doel.

De rest van de eerste helft was slordig met weinig grote kansen. Slowakije had Lewandoswki goed in de tang, waardoor het leek alsof Polen geen alternatief plan had. Ze gingen steeds meer op zoek, maar daardoor werd het erg gehaast en minder nauwkeurig. Het was goed te zien dat ze de rust erg goed konden gebruiken.

De tweede helft begon meteen goed. De Poolse spelers hadden elkaar goed weten te motiveren in de rust, want na dertig seconden was het meteen raak via Karol Linetty. Na een mooie aanval buitenom kreeg de Pool de bal voor de voeten, waarna hij die in de verre hoek wist te plaatsen. De gelijkmaker was een feit en Polen pakte meteen de controle in de wedstrijd.

Polen bleef de aanval zoeken en kwam een paar keer dichtbij. Het optimisme was groot, tot een uur spelen. Krychowiak ging te fel in het duel en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart. Met nog een half uur spelen, moest Polen verder met tien man.

Slowakije begon daarna meteen meer druk te geven en dat werd ook snel beloond. Vanuit een corner ontving Skriniar de bal voor de voeten, waarna hij de bal hard binnen wist te schieten, 1-2. Dat betekende ook meteen de eindstand. Polen zette nog wel aan in de slotfase en kreeg nog wel kansen, maar waren in de eindfase niet overtuigend genoeg om nog een punt mee te nemen.

Man of the match: Milan Skriniar

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd