'Wederom veel veranderingen op stapel bij FC Barcelona'

14 juni 2021 – De renovatie van FC Barcelona is deze zomer in volle gang. Preses Joan Laporta verandert ondanks het mislopen van Georginio Wijnaldum veel in de A-selectie, maar ook daar buiten voert hij veel wijzigingen door. In de Spaanse media vallen weer voldoende geruchten te lezen over de aanstaande veranderingen onder de voorzitter, die ook nog altijd graag Memphis Depay wil binnenhalen.

'Wederom veel veranderingen op stapel bij FC Barcelona'

Waar Ronald Koeman nog mocht blijven zitten na een flinke soap, was dat voor FC Barcelona B-coach Garcia Pimienta wel anders. De coach die in de play-offs promotie naar het tweede niveau van Spanje misliep, moest vertrekken van de nieuwe preses. El Mundo Deportivo weet dat Sergi Barjuan, voormalig linksback van de Catalanen, de opvolger wordt bij het tweede elftal van FC Barcelona.

Verder gaan de Catalanen snel afscheid nemen van backs. De overbodig geworden Junior Firpo staat vrijwel zeker voor een overgang naar AC Milan, schrijft Marca. De Italiaanse club legt zo'n twaalf miljoen euro neer voor de linksback, die in de plannen van Koeman niet meer voorkomt. De teruggehaalde Emerson kan eveneens zomaar eens vertrekken: hij werd gelinkt aan Internazionale als opvolger van Achraf Hakimi. Il Corriere dello Sport schrijft echter dat de Italiaanse kampioen liever Marcos Alonso binnenhaalt, al blijft Emerson in beeld.

Lees ook: Deal lijkt rond: Memphis akkoord met verbeterd aanbod Barça

Umtiti ingelicht over vertrek
Van Samuel Umtiti is het eveneens al langer bekend dat de Fransman mag vertrekken deze zomer bij FC Barcelona, maar volgens MD heeft de verdediger inmiddels zelf die boodschap ook te horen gekregen. Koeman heeft hem medegedeeld dat er voor hem geen toekomst meer is in Camp Nou, al denkt hij daar zelf naar verluidt nog anders over. Vooralsnog wil hij met een tot 2023 doorlopend contract niet vertrekken, maar mogelijk kan Laporta hem in de komende transferzomer wel zien te slijten.

Vertrekkers
Ook gingen er weer vertrekkers over de tong in Catalonië. Volgens Catalunya Radio is Pep Guardiola met Manchester City vrij geïnteresseerd in Sergi Roberto en Ousmane Dembélé. Met name laatstgenoemde kan mogelijk vertrekken deze zomer, aangezien zijn contract in 2022 afloopt en hij zijn verbintenis vooralsnog niet wil verlengen. Roberto werd eerder nog gelinkt aan een ruildeal met Aymeric Laporte

LaLiga

gerelateerd