Twijfels over De Ligt in basis: "Vind hem niet overtuigend"

14 juni 2021, 23:46

Marco van Basten is positief gestemd na het eerste optreden van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap. Oranje versloeg Oekraïne met 3-2, waardoor het direct gedeeld aan kop gaat in poule C. Toch is de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal van mening dat nog niet alles vlekkeloos verliep.

Van Basten was onder de indruk van de overwinning van het Nederlands elftal tegen Oekraïne, maar zag wel twee verbeterpunten. "Ik denk dat ze het wat meer op goed geluk moeten zoeken in de zestien", zegt hij bij de NOS. Ook verdedigend had de oud-bondscoach een tip voor Oranje. "Ze moeten veel meer druk op de bal geven. De verdedigers moeten veel korter zitten zodat er niet geschoten kan worden."

Het is nog de vraag met welke elf spelers Oranje tegen Oostenrijk aan de aftrap verschijnt. Matthijs de Ligt lijkt hersteld van zijn liesblessure, maar Van Basten twijfelt of in dat geval Jurriën Timber geslachtofferd moet worden. "Ik kan de twijfel bij De Boer best goed begrijpen. Ik vind De Ligt de laatste weken eerlijk gezegd niet zo overtuigend."

Van Basten was tussen 2004 en 2008 bondscoach van het Nederlands elftal. Hij leidde Oranje tijdens twee eindtoernooien: tijdens het WK van 2006 was Portugal in de achtste finales te sterk, in 2008 was de kwartfinale tegen Rusland het eindstation.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen