Kuipers fluit in Kopenhagen eerste wedstrijd op het EK

15 juni 2021, 10:21   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 10:39

De UEFA heeft Björn Kuipers aangesteld voor de ontmoeting tussen Denemarken en België van aankomende donderdag. Het wordt de eerste keer dit EK dat de Nederlandse scheidsrechter een wedstrijd zal leiden.

Kuipers had afgelopen zondag bij de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië wel al een rolletje. Toen was hij als vierde man een van de assistenten van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato. In Kopenhagen zal Kuipers donderdag als eindverantwoordelijke op het veld staan. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn dan de grensrechters, Pol van Boekel de VAR.

Het wordt voor Kuipers zeker niet zijn eerste wedstrijd op een eindronde. De scheidsrechter uit Oldenzaal floot eerder al op de EK's in 2012 en 2016 en de WK's in 2014 en 2018. Zijn laatste EK-wedstrijd dateert van 3 juli 2016. Toen had hij de leiding over de kwartfinale tussen Frankrijk een IJsland (5-2).

Volgens Bas Nijhuis is Kuipers de topkandidaat om op 11 juli de EK-finale te fluiten. "Dat hij eerst alleen vierde official was, zie je vaker in grote toernooien. Ik denk dat hij echt de nummer één is voor de finale, ja. Dat denk ik écht", gaf hij maandag aan bij Veronica Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen