Noord-Macedonië vraagt om 'zwaarste straf' voor Arnautovic

15 juni 2021, 11:16

De voetbalbond van Noord-Macedonië wil dat Marko Arnautovic gestraft wordt voor de manier waarop hij zondag zijn doelpunt vierde. De 32-jarige Oostenrijkse spits wordt beschuldigd van racisme.

Arnautovic was zondag als invaller trefzeker tegen Noord-Macedonië en vierde zijn doelpunt door zich verbaal te laten gaan en enkele gebaren te maken. Daarbij zou hij Ezgjan Alioski, die Albanse roots heeft, hebben beledigd. Arnautovic heeft een Servische achtergrond. Servië erkent voormalig provincie Kosovo, waar veel Albanezen worden, niet als land.

Lees ook: 'Bad boy' Arnautovic wéér onder vuur: "Een klassieke engnek"

Wat Arnautovic heeft geroepen, is niet helemaal duidelijk. Volgens de Noord-Macedonische voetbalbond staat echter buiten kijf dat de Oostenrijkse spits Alioski heeft beledigd. 'Wij zijn altijd tegen nationalisme, discriminatie een alle ander enorme van beledigingen en uitbarstingen die niet in de geest van het voetbal en zijn waarden passen. We eisen de zwaarste straf voor Arnautovic', aldus de bond van de EK-debutant in een statement.

Arnautovic zelf reageerde maandag op zijn woede-uitbarsting in de eerste EK-wedstrijd. Hij verontschuldigde zich via Instagram voor de dingen die hij heeft geroepen, maar benadrukte dat hij geen racist is. 'Ik heb in bijna elk land vrienden en ik sta voor diversiteit. Iedereen die mij kent weet dat', schreef hij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen