Steijn en Lokhoff moeten 'als volwassenen' geschillen oplossen

15 juni 2021, 12:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De interne onrust bij NAC Breda leidt niet tot een vertrek van Maurice Steijn. De 47-jarige trainer leeft op gespannen voet met technisch directeur Ton Lokhoff waardoor een breuk onafwendbaar leek, maar de Raad van Commissarissen van de Parel van het Zuiden vindt dat de hoofdrolspelers 'als volwassenen' de onderlinge geschillen moeten oplossen.

'Wij willen het patroon van ontslag bij onenigheid of druk van buitenaf doorbreken. Dat lijkt gewoonte geworden in het voetbal en helaas ook bij onze club, maar dat is geen duurzame aanpak. Het is duur, werkt beschadigend en verslechtert de prestaties van onze club', schrijft de RvC in een statement dat op de website van NAC is gepubliceerd.

BN De Stem schreef vorige week dat Steijn de positie van Lokhoff ondermijnt. Zo zou de trainer bij de samenstelling van de selectie de boel vertragen en - tegen de zin van Lokhoff in - zijn spelers naar Breda willen halen. Zonder medeweten van de technisch directeur vloog Steijn twee dagen na de verloren finale tegen NEC in de play-offs naar Ibiza, terwijl Lokhof eigenlijk nog een evaluatiegesprek wilde voeren.

De tijd van ruzie moet voorbij zijn, schrijft die RvC. 'Er moet nu worden samengewerkt. Ton en Maurice krijgen de opdracht om de juiste omstandigheden voor goede prestaties te creëren. Deze moeten uiterlijk bij de start van de voorbereiding eind juni 2021 zijn gerealiseerd. De aandeelhouders van NAC staan achter de insteek van de RvC. Wanneer een goede technische aanpak kan worden gepresenteerd, er rust is bij de club en er goed wordt samengewerkt, is er ook ruimte voor verdere investeringen in de club. Dit is ons te verstaan gegeven. We gaan ervan uit dat iedereen doordrongen is van het belang hiervan. Het is nu aan de sleutelspelers om aan het werk te gaan, zodat er volgend seizoen een sterk team staat.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen