Oranje-dagboek #5: De Ligt, noodweer en de Leeuwinnen

15 juni 2021, 21:39

Het Nederlands elftal zit middenin de voorbereiding op de tweede EK-wedstrijd. Op de KNVB-campus in Zeist werkte de selectie van bondscoach Frank de Boer vandaag een rustige training af, terwijl de UEFA bekendmaakte dat een scheidsrechter uit Israël het duel met Oostenrijk zal leiden. Stefan de Vrij en Maarten Stekelenburg stonden de pers te woord.

Israëlische leiding

De UEFA maakte vandaag bekend dat Orel Grinfeeld donderdag de wedstrijd tegen Oekraïne gaat leiden. Het Nederlands elftal kreeg een keer eerder te maken met de 39-jarige scheidsrechter uit Israël. Dat was in november vorig jaar, toen Oranje het in het kader van de Nations League opnam tegen Polen. Positief: de ploeg van bondscoach Frank de Boer won dat duel en Grinfeeld slingerde geen enkele spelers van het Nederlands elftal op de bon. Afgelopen zondag kwam Oranje de wedstrijd tegen Oekraïne overigens ook zonder kaarten door.

Noodweer? Maakt niets uit

Er is donderdag noodweer op komst in Nederland, waardoor het dak van de Johan Cruijff ArenA mogelijk dicht moet tegen Oekraïne. Even werd er gevreesd dat een gesloten dak zou betekenen dat er minder supporters zouden worden toegelaten in het stadion, maar dat niet het geval. "Zelfs met het dak dicht is het stadion niet letterlijk afgesloten. Het aantal kubieke meters lucht is enorm. En het is ook altijd bewegende lucht", laat een woordvoerder aan ANP weten. Dus zullen ongeacht de weersomstandigheden 16.000 stoeltjes worden gevuld.

Wat te doen met De Ligt?

"Ik denk dat hij gewoon speelklaar en beschikbaar is", zei Stefan de Vrij vandaag tijdens het persmoment over ploeggenoot Matthijs de Ligt. Dat is goed nieuws, al moet Frank de Boer nu wel gaan puzzelen. Ten eerste moet de vraag beantwoord worden of het verstandig is De Ligt direct op te stellen, of dat hij beter rustig gebracht kan worden. Mocht hij inderdaad honderd procent fit zijn, wie moet er dan uitgehaald worden? Stefan de Vrij en Daley Blind lijken zeker van hun plek, maar ook Jurriën Timber speelde een uitstekende openingswedstrijd. Gaat de uitspraak never change a winning team ook in dit geval op?

Leeuwinnen geven goede voorbeeld 

Terwijl de mannen van het Nederlands elftal zich volop voorbereiden op de belangrijke ontmoeting met Oostenrijk van aankomende donderdag, kwamen de Oranje vrouwen vandaag in actie. Zij speelden een oefenwedstrijd tegen Noorwegen en gaven daarin hun mannelijke collega's het goede voorbeeld. De Leeuwinnen waren namelijk met liefst 7-0 te sterk voor de Noren. Het is te hopen dat de ploeg van Frank de Boer heeft meegekeken, want wat zou een dergelijk resultaat op het EK lekker zijn!

Oranje op socials

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen