Gaat De Ligt (mits fit) wel spelen? "Op dit moment heeft hij pech"

15 juni 2021, 13:08   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 13:38

Frank de Boer zit met een luxeprobleem opgezadeld als hij tegen Oostenrijk weer een beroep kan doen op Matthijs de Ligt. De centrumverdediger van Juventus liep vlak voor het EK een liesblessure op en moest zodoende de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne (3-2) aan zich voorbij laten gaan. Donderdag is De Ligt mogelijk wel weer inzetbaar, maar Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad betwijfelt of de bondscoach aan zijn verdediging gaat tornen.

"Je moet reëel zijn: op dit moment heeft De Ligt gewoon de meeste pech. Hij heeft een blessure opgelopen op het moment dat het elftal ging draaien, dat ga je niet zo snel wisselen. Normaal gesproken staat hij er absoluut in. Je hebt vaker gezien dat in zo'n toernooi iets gaat rollen. De bondscoach zou gek zijn als hij denkt: ik ga De Ligt toch inpassen", zegt Gouka in de EK-podcast van het Algemeen Dagblad.

De Ligt zit op dit moment in de wachtkamer, stelt de journalist. 'Bovendien weten we niet hoe fit hij daadwerkelijk is. Ik denk niet dat Frank de Boer nu iets gaat wisselen, zeker omdat Oranje twee landen tegenkomt waar je geen trucjes tegen moet uithalen. Straks zou je kunnen denken: een speler als Benzema, dat is echt een type voor De Ligt. Dat zou natuurlijk kunnen. Maar op dit moment heeft hij pech."

Tegen Oekraïne vormden Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Daley Blind de driemansdefensie. "De Vrij is de grote organisator. Die heeft dat bij Inter helemaal onder die knie gekregen. Je zag hem tijdens de wedstrijd een aantal keer naar Timber wijzen dat hij meer moest uitzakken. Soms gaat het maar om twee of drie meter. Normaal gesproken speelt De Ligt dan aan de rechterkant en Blind aan de linkerkant. Wat nog wel kan is dat Blind naar de linksback gaat, maar dan zou De Ligt of Timber voor zijn verkeerde been uitkomen."

Tegen Schotland (2-2) speelde De Ligt ook links naast De Vrij. Dat ging hem niet helemaal goed af. "Daar spelen tegenstanders ook op in. Ik zie dat niet heel snel gebeuren. Dumfries heeft zó'n visitekaartje afgegeven dat het voor De Ligt best even kan gaan duren en dat zijn kans pas weer komt als er blessures of schorsingen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen