Deense fans brengen tegen België eerbetoon aan Eriksen

15 juni 2021, 16:55   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 17:03

Deense voetbalsupporters willen Christian Eriksen tijdens de komende wedstrijd een hart onder de riem steken. Via social media roepen zij elkaar massaal op om in de tiende minuut van het duel tegen België te klappen voor de middenvelder, die zaterdag tijdens de openingswedstrijd tegen Finland op het veld in elkaar zakte en moest worden gereanimeerd.

In het tweede duel van het EK, aanstaande donderdag om 18:00 uur, treedt Denemarken aan tegen België. De Denen willen het eerbetoon opvoeren in de tiende minuut, een verwijzing naar rugnummer tien dat Eriksen bij Denemarken draagt. 

Het zal hoe dan ook een raar duel worden voor de Denen, voor wie het voetbal dit EK al lang niet meer centraal staat. Bondscoach Kasper Hjulmand gaf bovendien al aan dat spelers zelf mogen aangeven of zij de wedstrijd tegen België wel willen spelen. "Het is oké als iemand emotioneel niet in staat is om alles te geven", zo gaf hij aan.

Eriksen zelf maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. De Deen heeft dinsdagochtend via social media van zich laten horen. Hij plaatste een foto en schreef daarbij onder meer dat het naar omstandigheden goed met hem gaat en dat hij zijn ploeggenoten tegen België zal aanmoedigen. 

Lees ook: Eriksen komt vanuit ziekenhuisbed met positieve update

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen