Opvolger Mühren voor Cambuur; Heerkens verlengt bij Willem II

15 juni 2021, 18:00

SC Cambuur heeft de opvolger van Robert Mühren binnen. Sam Hendriks komt transfervrij over van Go Ahead Eagles en tekende een contract voor één seizoen, met een automatische optie voor nog een jaar als de club zich handhaaft in de Eredivisie. Het wordt voor Hendriks alweer zijn derde termijn bij de club uit de Friese hoofdstad.

Hendriks was afgelopen seizoen spits van het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles. In 35 wedstrijden (22 basisplaatsen) was hij goed voor acht treffers en vier assists. Voor Cambuur is de spits geen onbekende: in 2019 én in 2020 werd hij voor een halfjaar gehuurd van het Belgische Leuven. 

Voor technisch manager Foeke Booy speelde dat mee in de beslissing hem terug te halen. "We kennen Sam natuurlijk goed en weten daardoor wat we aan hem hebben", lichtte hij toe op de website van Cambuur. "Het is een spits die goed bij onze manier van spelen past. Naast zijn ervaring is het ook een echte teamspeler en iemand die de weg in de zone van de waarheid kent."

Heerkens begint aan negende seizoen

Ook Willem II kwam dinsdag met selectienieuws: Freek Heerkens verlengt zijn verblijf in Tilburg met een negende seizoen. "Ik ben van Willem II gaan houden en ik weet wat ik hier heb", begon hij op de clubwebsite. "Dat ga ik niet zomaar weggooien. We hebben een goede basis opgebouwd de afgelopen jaren en dat maakt mijn keuze om hier te verlengen niet moeilijk."

Met het verlengen van het contract van Heerkens kiest Willem II voor een stukje stabiliteit, waar vrijwel al zijn collega's in de achterhoede (Jordens Peters, Sven van Beek, Sebastian Holmén, Jan-Arie van der Heijden, Victor van den Bogert) vertrekken. Heerkens speelde tot dusver 183 officiële wedstrijden voor Willem II en hoopt komend seizoen de tweehonderd aan te tikken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen