Alaba looft 'wereldklasse' Oranje en discussieert met Maalderink

15 juni 2021, 22:11   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 22:20

Op de weg van Oranje richting de knock-outfase is Oostenrijk de volgende hindernis. De ploeg begon - net als Nederland - goed aan het EK door de openingswedstrijd tegen Noord-Macedonië met 3-1 te winnen. Middenvelder Michael Gregoritsch waarschuwde dat het donderdag voor Oranje geen makkelijke avond zal worden. "Voor Oostenrijk ook niet", voegde hij daar lachend aan toe. 

"Het wordt een lastige wedstrijd", weet ook David Alaba, de grote blikvanger van de Oostenrijkse selectie. "Het is geen geheim dat zij een team hebben met spelers van wereldklasse." Gregoritsch erkende dat ook, al wilde hij Nederland vooral waarschuwen. "Veel mensen verwachten dat het makkelijk wordt, maar dat wordt het niet. Wij zullen alles analyseren en kijken naar de wedstrijd uit."

In het gesprek met de NOS werd met beide spelers ook teruggeblikt op het duel tegen Noord-Macedonië. De 2-1 in dat duel werd gemaakt door Gregoritsch, na een perfecte voorzet van Alaba. Laatstgenoemde was echter ook betrokken bij het tegendoelpunt, waar voor Oostenrijk veel mis ging. In een poging tot wegwerken kreeg Marcel Sabitzer de bal tegen zich aangeschoten. Via hem rolde 'ie richting de doelman, die misgrabbelde. Alaba probeerde zijn man van scoren af te houden, maar had geen rekening gehouden met Goran Pandev, die plots opdook en afrondde.

"Dat was een ongelukkig moment", stelde Alaba, die vervolgens in een discussie verzeild raakte met Bert Maalderink. De verslaggever van de NOS stelde namelijk dat de Oostenrijkers op dat moment slecht verdedigden, waar de vedette van die ploeg het niet mee eens was. "Slecht verdedigd? Heb je het wel gezien? Dat was toch ongelukkig?", reageerde hij verontwaardigd. 

Alaba en Gregoritsch treffen Oranje donderdagavond om 21.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen