Wiegman probeert 'rotboodschappen' naast zich neer te leggen

15 juni 2021, 23:14

Sarina Wiegman bepaalt morgen (woensdag) de definitieve selectie voor de Olympische Spelen. De Oranjevrouwen speelden dinsdagavond de voorlaatste oefenwedstrijd en slaagden met vlag en wimpel. Noorwegen werd met 7-0 opzij gezet. "Of ik vanavond slecht ga slapen? Nou, ik ben op dit moment vooral heel blij met deze wedstrijd", aldus Wiegman.

"Met 7-0 winnen van Noorwegen is niet heel normaal. Ze misten een paar goede spelers, maar alsnog moet je dan zelf heel goed voetballen om al die goals te maken. Maar jij doelt natuurlijk op het feit dat ik rotboodschappen moet brengen. Dat probeer ik naast me neer te leggen", zegt Wiegman tegen De Telegraaf.

De Olympische selectie bestaat uit slechts achttien speelsters en vier reserves. De KNVB heeft nog wel een door de FIFA gesteund verzoek bij het IOC liggen voor de inschrijving van een 22-koppige selectie. De voorselectie van Oranje bestaat uit 25 vrouwen. Wiegman moet dus met een behoorlijk aantal een slechtnieuwsgesprek voeren.

Dat de spanning erop zit, was zichtbaar in het oefenduel met de Noren. Shanice van de Sanden heeft een moeilijke periode achter de rug en kon bij haar doelpunt de emoties moeilijk bedwingen. "Ik heb wel twijfels gehad over een selectie", zegt de buitenspeelster tegen het Algemeen Dagblad. "Maar als ik zie wat ik het team nu heb kunnen geven, heb ik er wel vertrouwen in dat ik mee ga naar de Olympische Spelen. Ik heb hier keihard voor gewerkt en ik heb de afgelopen week alles gegeven. Nu zien we wel waar het schip strandt morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen