Pogba over bijt-incident: "Hij knabbelde aan me"

16 juni 2021 – Het meest opvallende moment in de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland vond dinsdagavond plaats tussen Paul Pogba en Antonio Rüdiger. De Duitse verdediger nam in de tweede helft ineens een 'hapje' uit de schouder van zijn Franse tegenstander. Volgens Pogba was er echter weinig aan de hand.

Pogba over bijt-incident: "Hij knabbelde aan me"

"Hij knabbelde een beetje aan me en dat voelde ik", vertelde Pogba na de wedstrijd op de persconferentie. "Ik heb het tegen de scheidsrechter verteld en die heeft een beslissing genomen. Ik ga bij zulke acties niet huilen om gele of rode kaarten. Rüdiger heeft geen kaart gekregen en het is beter zo. Het behoort tot het verleden."

Lees ook: Opmerkelijk moment: doet Rüdiger hier een Suarez-je?

Pogba hoopt dan ook niet dat het onbestrafte moment nog een staartje krijgt voor zijn tegenstander. "Iedereen heeft de beelden gezien, maar voor mij is het klaar. Ik wil nu alleen maar bezig zijn met voetballen en wil niet dat hij nog geschorst wordt door dit moment. Aan het einde van de wedstrijd hebben we elkaar een knuffel gegeven en dat is goed."

Frankrijk won in München met 1-0 van Duitsland en begon uitstekend aan de 'Poule des Doods'. Nu wachten voor de titelfavoriet nog wedstrijden tegen Hongarije en Portugal. Pogba genoot ervan om weer eens in een gevuld stadion te spelen. "Het was een geweldige wedstrijd voor ons, onze fans en andere toeschouwers", aldus de middenvelder van Manchester United.

Oranje

gerelateerd