Greenpeace door het stof: "We bieden onze excuses aan"

16 juni 2021, 18:10

Greenpeace heeft zijn excuses aangeboden voor de onrust die hun parachutist veroorzaakte voorafgaand aan de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland. Vlak voor de aftrap vloog er namelijk iemand het stadion binnen en dat ging meer net goed. De organisatie heeft toegegeven dat dit niet de bedoeling was.

Greenpeace wilde voorafgaand aan de EK-kraker actie voeren tegen de verkoop van vervuilende auto's. Het was de bedoeling dat dat de parachutist rustig zou landen, maar dat ging helemaal mis. De acitivist raakte de zogenaamde 'Eaglecam' en vloog vervolgens bijna het publiek in. Uiteindelijk kwam er met een flinke landing een einde aan de vlucht.

"Het was niet de bedoeling om met dit protest het spel te verstoren of mensen te verwonden", laat Greenpeace weten via Twitter. "We hopen dat iedereen in orde is en dat niemand ernstig gewond is geraakt. De acties van Greenpeace zijn altijd vreedzaam en geweldloos. Helaas verliep niet alles volgens plan met deze campagne."

De spelers hadden overigens weinig lastig van de parachutist. Hij landde vlak voor de aftrap op het veld en werd snel weggehaald door de beveiliging. Daarvoor hadden Robin Gosens en Antonio Rüdiger zich al bekommerd over de actievoerder. De UEFA zond de betreffende beelden niet uit, maar meerdere toeschouwers en journalisten legden het voorval wel vast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen