FC Barcelona
0 – 0
Real Madrid
Ajax
0 – 0
PSV

De Vrij moet mondiger zijn bij Oranje: "Dat mag je van hem eisen"

16 juni 2021 – Cor Adriaanse vindt dat Stefan de Vrij een nog belangrijkere rol moet spelen bij Oranje. De jeugdtrainer van Feyenoord zag zijn voormalig pupil uitstekend spelen tegen Oekraïne, maar denkt dat hij nog stappen kan zetten. Vooral in de coaching moet De Vrij volgens zijn oud-trainer nog meters maken binnen het Nederlands elftal.

De Vrij moet mondiger zijn bij Oranje: "Dat mag je van hem eisen"

Adriaanse en De Vrij werkten jarenlang samen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Inmiddels speelt de verdediger zijn wedstrijden bij het Italiaanse Internazionale. "Alle facetten van het verdedigen beheerst hij", aldus Adriaanse in gesprek met De Telegraaf. "Bij ons moest hij meevoetballen, want Steef voelt zich comfortabel aan de bal. In Italië schakelt hij spitsen uit, levert de bal in en neemt zijn plek in de organisatie in."

De Vrij voelt zich uitstekend in het 532-systeem van bondscoach Frank de Boer. In die formatie speelt hij namelijk bij zijn club ook. "Het is een slimme jongen. Vandaar dat hij positioneel zo goed is. Hij heeft altijd de blik op de bal en de tegenstander gericht. Steef anticipeert op de situatie die komt. Zo verovert hij ballen en voorkomt hij gevaar. Nooit hoeft hij aan de noodrem te trekken", vervolgt Adriaanse, die ook verbeterpunten ziet.

"Het is een keurig nette, rustige jongen, maar hij moet meedogenlozer worden met z'n mond", vindt de oud-jeugdtrainer van De Vrij. "Zich meer manifesteren als leider en de boel neerzetten. Hij heeft het spel voor zich en moet de boel organiseren. Het elftal bij elkaar houden. Ga dan eens flink tekeer om iedereen bij de les te houden. Dat mag je van de beste verdediger met zoveel ervaring eisen."

Oranje

gerelateerd