PSV kent eerste horde richting groepsfase Champions League

16 juni 2021 – De UEFA heeft woensdagmiddag de loting voor de tweede voorronde van de Champions League verricht. PSV werd in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Galatasaray. Op 20 of 21 juli spelen de Eindhovenaren in het Philips Stadion de eerste wedstrijd van het tweeluik. De return wordt een week later in Turkije gespeeld.

PSV kent eerste horde richting groepsfase Champions League

PSV eindigde het voorbije seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie en verdiende daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De winst van Villarreal in de Europa League betekende dat PSV al in de tweede voorronde moet aantreden. Bij een eindzege van Manchester United had PSV de tweede voorronde mogen overslaan.

Het was voorafgaand aan de loting van woensdag al bekend welke tegenstanders PSV kon treffen. Dat waren naast Galatasaray ook Rapid Wien en FC Midtjylland. In de route van niet-kampioenen zitten ook Celtic en Sparta Praag in de tweede voorronde, maar op basis van een geplaatste status konden de Eindhovenaren niet aan de Schotse of Tsjechische club worden gekoppeld.

Overleeft PSV de tweede voorronde, dan moeten nog twee rondes worden overleefd om de groepsfase van de Champions League te bereiken. In de eventuele derde voorronde kan de ploeg van trainer Roger Schmidt Shakhtar Donetsk, Benfica of AS Monaco tegenkomen. Wordt PSV in de tweede voorronde van de Champions League meteen uitgeschakeld, dan gaat het Europese avontuur verder in de derde voorronde van de Europa League.


PSV

gerelateerd