PSV heeft weinig begrip voor besluit UEFA: "Niet uitlegbaar"

16 juni 2021 – PSV heeft weinig begrip voor het besluit van de UEFA om in de voorrondes van de Champions League geen uitsupporters toe te laten. De Eindhovenaren vinden het 'niet uitlegbaar' dat voetballiefhebbers tijdens het EK hun nationale ploeg wel achterna kunnen reizen, maar dat in clubverband zonder uitfans wordt gespeeld.

PSV heeft weinig begrip voor besluit UEFA: "Niet uitlegbaar"

PSV neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen Galatasaray, zo werd eerder op de dag bekend. Op 20 of 21 juli ontvangen de Eindhovenaren de Turkse tegenstander. In het Philips Stadion zijn dan minimaal 25.000 supporters welkom. Het kabinet maakte immers kortgeleden bekend dat vanaf eind deze maand weer evenementen met honderd procent capaciteit mogen plaatsvinden.

De supporters die de wedstrijd willen bezoeken moeten volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest overleggen. "Het is fantastisch dat we binnenkort met onze fans kunnen genieten van voetbal. Hier hebben we lang naar uitgekeken", begint commercieel directeur Frans Janssen via de officiële kanalen van de Eindhovenaren. "Maar in onze optiek horen daar ook uitsupporters bij."

Supporters van Galatasaray zijn op 20/21 juli echter niet welkom in het Philips Stadion. "Wij vinden het jammer en onbegrijpelijk dat de UEFA anders heeft besloten. Heel Europa versoepelt, tijdens het EK vliegen voetballiefhebbers het eigen nationale team achterna, maar in clubverband blijkt dat volgens de bond niet mogelijk. Dat vinden we niet uitlegbaar."

PSV

gerelateerd