'Traoré reist af naar Kiev voor afronding miljoenentransfer'

16 juni 2021, 13:29

Lassina Traoré lijkt spoedig zijn handtekening te zetten onder een contract bij Shakhtar Donetsk. De spits uit Burkina Faso laat Ajax achter zich voor een avontuur in Oekraïne. De Amsterdammers ontvangen naar verluidt ongeveer tien miljoen euro voor de aanvaller.

Volgens De Telegraaf is Traoré woensdag op het vliegtuig naar Kiev gestapt om daar zijn overgang af te ronden. Ajax en Shakhtar zijn het eens geworden over een transfersom, die in totaal kan oplopen tot tien miljoen euro. Als Traoré de medische keuring doorstaat, ligt er een meerjarig contract op hem te wachten bij de grootmacht uit Donetsk.

De twintigjarige Traoré speelde afgelopen seizoen door blessures weinig en had zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. Die krijgt hij dus waarschijnlijk in de Premjer Liha. Er was ook serieuze belangstelling uit Engeland en Italië. Toch kiest hij voor een samenwerking met Roberto De Zerbi, die sinds dit jaar voor de groep staat bij Shakhtar.

"De plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top", lieten de zaakwaarnemers eerder al weten aan De Telegraaf. De international van Burkina Faso speelde sinds begin 2019 bij Ajax en heeft momenteel nog een contract tot medio 2022.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen