Bondscoach De Boer: "De Ligt is fit en speelt tegen Oostenrijk"

16 juni 2021, 13:40   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 14:21

Matthijs de Ligt keert tegen Oostenrijk terug in de basis van het Nederlands elftal. De centrumverdediger kampte met een liesblessure, maar is hersteld en gaat starten in de tweede groepswedstrijd van EK. Dat heeft bondscoach Frank de Boer woensdagmiddag laten weten op de persconferentie.

"Matthijs gaat spelen, daar is geen twijfel over", begon De Boer zijn verhaal tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijden tegen Oostenrijk. "Ik ga nog niet zeggen wie er dan niet gaat spelen. Het toernooi duurt nog hartstikke lang, dus willen we geen onnodige risico's nemen. We houden altijd rekening met de fysieke status van onze spelers. Gelukkig kunnen we vijf keer wisselen. Dat is een groot voordeel."

Tegen Oostenrijk gaat Wout Weghorst opnieuw in de basis starten. De Boer vertelde waarom hij voor de spits van VfL Wolfsburg kiest, terwijl Luuk de Jong in de eerste periode van De Boer vooral speelde. "Ik heb ook tegen Luuk gezegd dat ik nu voor Wout ga. Hij heeft het laten zien, terwijl Luuk niet veel heeft gespeeld. Wout heeft het verdiend in mijn ogen. Hij heeft veel gescoord in de Bundesliga, ook tegen goede tegenstanders."

Ook de linksbackpositie zorgde afgelopen zondag tegen Oekraïne voor de nodige verwarring. Uit het niets kreeg Patrick van Aanholt een basisplaats en werd Owen Wijndal naar de reservebank verwezen. "Ik vind dat Patrick er op dit moment beter voor staat en ik had dus een reden om te wisselen. Er is een gezonde concurrentie. Ik zal niemand zomaar laten zakken. Owen moet laten zien dat hij er weer klaar voor is. Hij gaat zeker nog zijn minuten maken, dat heeft hij afgelopen zondag ook gedaan."

Donderdagavond trappen Oranje en Oostenrijk om 21.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. "Oostenrijk maakt een goede indruk op mij", vervolgde De Boer. "Het is zeker dat dit geen gemakkelijk potje zal worden. Oostenrijk wil vooruit verdedigen. Als we daar met onze kwaliteit onderuit kunnen spelen, kunnen we ze terugdringen. Hopelijk krijgen we het zelfde spelbeeld als tegen Oekraïne."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen