UEFA schorst Arnautovic voor wedstrijd tegen Oranje

16 juni 2021, 14:19   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 18:07

Marko Arnautovic is niet van de partij als Oranje en Oostenrijk elkaar donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA treffen. De UEFA heeft de 32-jarige Oostenrijkse spits voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn reactie na zijn doelpunt tegen Noord-Macedonië.

Arnautovic kreeg zondag als invaller een halfuur speeltijd tegen Noord-Macedonië. Vlak voor tijd bepaalde de spits die in dienst is van het Chinese Shanghai Port FC de eindstand op 3-1. Zijn doelpunt vierde hij door zich verbaal te laten gaan en enkele gebaren te maken. Daarbij beledigde hij de Noord-Macedonische middenvelder Ezgjan Alioski.

Noord-Macedonië diende dinsdag een officiële klacht in bij de UEFA en eiste de 'zwaarste straf' voor het Oostenrijkse enfant terrible. De Europese voetbalbond heeft de klacht van de EK-debutant gegrond verklaard en Arnautovic voor één wedstrijd geschorst voor het beledigen van de tegenstander.

De Oostenrijkse bondscoach Franco Foda kan derhalve donderdag geen beroep doen op Arnautovic, die in aanloop naar het EK met een blessure kampte. De Oostenrijkers wonnen hun eerste groepswedstrijd met 3-1 en gaan aan kop in Groep C. Tegen Oekraïne, volgende week maandag, kan Arnautovic wel weer in actie komen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen