Memphis pareert Barça-vraag: "Dat wordt vanzelf duidelijk"

16 juni 2021, 14:42

Memphis Depay heeft woensdagmiddag op de persconferentie van Oranje weinig losgelaten over zijn aanstaande transfer naar FC Barcelona. De aanvaller van Oranje erkende dat hij graag naar Camp Nou gaat, maar richt zich nu eerst op het EK. Volgens de transfervrije spits wordt zijn toekomst vanzelf duidelijk.

"Zoals ik al heb gezegd, wordt mijn transfer vanzelf duidelijk", reageerde Memphis op de vraag van een Catalaanse journalist. "Het is afwachten en daar wil ik het voor nu bij laten. Iedereen weet dat ik al langere tijd aan Barcelona wordt gelinkt en dat ik graag onder Ronald Koeman wil spelen. Maar ik focus me nu op Oranje en wil hier eerste worden in de groep. Daarvoor moeten we morgenavond drie punten pakken."

Memphis kwam in de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne niet tot scoren. Daar ligt hij echter niet wakker van. "Ik ben een speler met veel risico in zijn spel. Ik ben altijd op zoek naar een doelpunt of assist. Er zit wel balans in mijn spel. Ik ben nog niet aan het rekenen wie we na de groep tegen kunnen komen. Ik benader iedere wedstrijd op zich en dat doet de groep ook. De volle focus is op Oostenrijk."

De ex-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon was in 2014 ook al van de partij op het WK in Brazilië. Hij zit gelijkenissen met dat eindtoernooi. "De sfeer in de groep komt zeker overeen. We zitten er goed in. Ik ben blij dat er weer supporters in het stadion zitten. Het is geweldig om de eerste drie wedstrijden op het eindtoernooi in eigen land te spelen", aldus Memphis, die niet alleen de groep van Oranje in de gaten houdt. Hij volgt zijn goede vriend Romelu Lukaku op de voet.

"Ik ken Romelu heel goed", antwoorde de aanvaller op een Belgische vraag over zijn ex-ploeggenoot. "Ik verwacht dat hij dodelijk is, precies zoals hij in de eerste wedstrijd al heeft laten zien. Hij voetbalt met veel vertrouwen. We kennen elkaar goed omdat we sinds de jeugd tegen elkaar spelen. Hij heeft het bij Internazionale laten zien. Ook bij België draagt hij het team. Ik ben heel trots op hem en dat weet hij."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen