Slot hoopt op aanvoerder Berghuis: "Ik heb met hem gesproken"

16 juni 2021 – Arne Slot hoopt dat Steven Berghuis ook komend seizoen in het shirt van Feyenoord speelt. De nieuwe hoofdtrainer begint maandag aan zijn eerste training in Rotterdam en verwacht dat de aanvoerder na het EK ook zijn opwachting maakt. Verder lijken de transfer-mogelijkheden van Slot zeer beperkt.

Slot hoopt op aanvoerder Berghuis: "Ik heb met hem gesproken"

"Ik heb op dit moment geen reden om aan te nemen dat hij zal vertrekken", vertelt Slot over Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb met hem gesproken en ook met Geertruida en Marsman. Natuurlijk hoop ik dat Berghuis blijft, maar we zullen zien. De jeugdspelers die ik zal laten meetrainen, daar wil ik van zien wie er snel kan aanhaken en wie niet. Jonge spelers kunnen zich soms heel snel ontwikkelen. Soms zelfs binnen een paar weken. We gaan het de komende weken zien."

Slot kreeg van technisch directeur Frank Arnesen al wat te horen over mogelijk transfers. "Alleen dat het geld van de aflopende contracten opnieuw uitgegeven kan worden en dat eventuele transfersommen die binnenkomen gedeeltelijk geherinvesteerd mogen worden. We moeten op die manier in staat zijn om het team sterker te maken. Er zijn spelers weggegaan, dus dat moeten we aanvullen", weet de nieuwe coach, die niet alles om gaat gooien in de Kuip.

"Hier en daar werd de suggestie gewekt dat ik alles anders ga doen. Dat is echt niet zo. Er gaat al heel veel goed, ik wil het iets constanter maken. Het ging over het spel van Feyenoord afgelopen seizoen en de manier waarop ik met de ploeg wil spelen. Het beeld werd geschetst dat die twee mijlenver uit elkaar liggen. Dat is niet zo." Feyenoord won afgelopen seizoen de play-offs en maakt zich dus op voor de tweede voorronde van de Conference League.

"We gaan naar Montenegro of Kosovo. Ik was vrij de laatste maanden en heb heel veel voetbal gezien. Maar die competities niet", lacht Slot over de mogelijke tegenstanders FK Decic (Montenegro) en FC Drita (Kosovo). "Ze spelen nog tegen elkaar en dus kijken we of er iemand naar die wedstrijden kan. Als dat niet kan door de coronamaatregelen, zijn er nog voldoende mogelijkheden om ze te leren kennen."

Feyenoord

gerelateerd