Verwachting: 'groepswinnaar' Oranje ontloopt poule des doods

16 juni 2021, 18:21   Bijgewerkt: 17 juni 2021, 17:20

Na de eerste speelronde kunnen de rekenaars tevoorschijn worden getoverd. Voor het Nederlands elftal kan het van belang zijn, op voorwaarde dat het groepswinnaar wordt, wie de beste vier nummers drie worden in de verschillende poules. Bij een ongunstig scenario zou dat immers de nummer drie uit de poule des doods kunnen worden: Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Zoals het schema nu voor de hand ligt, gebeurt dat scenario niet.

Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat er nog ontzettend veel kan veranderen met nog twee groepsduels te spelen voor alle teams. Maar databedrijf Gracenote keek naar wat de meest logische wedstrijden zijn in de achtste finales, uitgaande van de huidige situatie na speelronde één voor het Nederlands elftal. Daarbij werd dus niet helemaal gekeken naar de standen na speelronde één, maar wel wat het meest waarschijnlijk is.

Hoewel Oranje momenteel op doelsaldo op de tweede plaats staat achter Oostenrijk, rekent het bedrijf bijvoorbeeld in de wetenschap dat de ploeg van Frank de Boer gezien onder meer de verhoudingen op de FIFA-ranking normaliter bovenaan Groep C komt. Zo zijn er nog meer aannames die nog geen enkele zekerheid geven, maar tegelijkertijd wel perspectief bieden.

Lees ook: Waarom Oranje mogelijk beter tweede kan worden in de poule

Verder is er nog een flink aantal factoren voor het Nederlands elftal waar op te letten valt tijdens de andere groepsduels. Zou zo het fijn zijn als de nummer drie uit Groep A niet bij de beste nummers drie behoort, zodat Nederland de poule des doods ontloopt. Als uit de volgende poules de vier beste nummers drie komen, dan wordt Oranje namelijk gekoppeld aan vermoedelijk Duitsland, Frankrijk of Portugal: A, B, C en FA, B, D en F; A, B, E en F; A, C, E en óf A, D, E en F.

In dat kader was de remise tussen Wales en Zwitserland behoorlijk gunstig. Bij de rangordebepaling wordt gekeken naar: aantal punten; onderling resultaat; doelsaldo; doelpunten voor; zeges. Op dit moment staan Zwitserland, Zweden, Oekraïne en Denemarken virtueel bij de beste vier nummers drie, maar staat Oranje ook nog op de tweede plaats.

Huidige voorspelling voor de achtste finales:

België – Duitsland

Italië – Oostenrijk

Frankrijk – Denemarken

Tsjechië – Zweden

Spanje – Oekraïne

Engeland – Portugal

Nederland – Slowakije

Zwitserland – Finland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen