Botsing tegen Rusland betekende bijna einde carrière Castagne

16 juni 2021, 17:31

Het scheelde weinig of de carrière van Timothy Castagne was voorbij. De 25-jarige Belgische vleugelverdediger liep zaterdag tegen Rusland (3-0) een oogkasbreuk op, waardoor hij dit EK niet meer in actie zal komen. Een hard gelag voor Castagne, maar relatief gezien valt de schade mee.

Castagne is dinsdag in Antwerpen onder het mes gegaan. De operatie zou twee tot vier uur duren, maar uiteindelijk heeft de speler van Leicester City zes uur op de operatietafel gelegen. Onderzoek wees uit dat de breuk aan de arcadeboog (de rand van het bot boven het oog) gecompliceerder was dan aanvankelijk was aangenomen.

Tijdens de operatie zijn metalen deeltjes rond de oogkas gezet zodat de breuk beter kan genezen. 'Het was een geluk bij een ongeluk, die zware klap met Kuzyaev in de eerste wedstrijd van de Duivels tegen Rusland. Had de impact drie centimeter hoger geweest, dan had Castagne mogelijk neurologische schade opgelopen en was het einde carrière', schrijft Het Laatste Nieuws.

Castagne verlaat woensdag of donderdag het ziekenhuis en moet het daarna twee weken rustig aan doen. Met een beetje geluk mag hij over zes weken weer voetballen, al wordt er ook rekening mee gehouden dat het herstel twee maanden in beslag neemt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen