Fransman Pavard had duel met Duitsland niet mogen uitspelen

16 juni 2021, 18:35

De Franse verdediger Benjamin Pavard kwam dinsdagavond keihard in botsing met Duitser Robin Gosens, was even knock-out en leek duidelijk een hoofdblessure opgelopen te hebben. Desondanks keerde hij toch terug in het veld en speelde hij het duel uit, wat voor veel vraagtekens zorgt bij spelersvakbond FIFPRO. Volgens hen was dat tegen de afgesproken regels. 

Dat laat die organisatie weten in een officiële verklaring. Er is in een zogenoemd Concussion Charter afgesproken voor dit EK, dat wanneer landen de verdenking hebben van een hersenschudding bij spelers, ze meteen gewisseld worden. Ook tijdens trainingen moet er bij dergelijke situaties meteen worden ingegrepen en mag de desbetreffende niet langer belast worden.

Dat Pavard, die naar eigen zeggen tien tot vijftien seconden 'out' was, het duel volmaakte, zorgt dan ook voor vraagtekens bij de spelersvakbond. Ondanks dat er in diverse competities de laatste tijd is gestart met een extra wissel bij hoofdblessures, is die regel op het EK 2020 nog niet officieel ingevoerd. Mogelijk dat Frankrijk daardoor te veel risico nam met Pavard.

Lees ookPavard was buiten westen na smak: "Het was een enorme klap"

Het is na deze actie overigens wel mogelijk dat de UEFA ingrijpt voor de tweede wedstrijd van Frankrijk tegen Hongarije. De voetbalbond kan toestemming weigeren om de back te laten spelen in de tweede groepswedstrijd. Op social media werd er tijdens de wedstrijd Frankrijk - Duitsland nog hevig gediscussieerd over het doorspelen van Pavard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen