De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Oostenrijk

16 juni 2021, 21:02   Bijgewerkt: 17 juni 2021, 17:56

Frank de Boer kiest donderdagavond voor de tweede wedstrijd op het EK tegen Oostenrijk vermoedelijk voor een driemans achterhoede bestaande uit Stefan de Vrij, Daley Blind en de teruggekeerde Matthijs de Ligt. De bondscoach kiest ervoor om Jurriën Timber – die in de eerste wedstrijd nog een uitstekende indruk maakte – te slachtofferen en op de bank neer te zetten. 

Dat schrijft Voetbal International althans over de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal donderdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen Oostenrijk. Volgens het weekblad is het ook meteen de enige wijziging, omdat de oefenmeester verder content was met het optreden van zijn ploeg. Dat betekent dat Patrick van Aanholt op links en Denzel Dumfries op rechts staat achterin. Owen Wijndal zit wederom op de bank.

Lees ookDe Ligt gaat spelen: wie wordt het 'slachtoffer' bij Oranje?

Het middenveld wordt opnieuw gevormd door Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong, terwijl voorin Wout Weghorst opnieuw de voorkeur krijgt boven onder andere Donyell Malen. Memphis Depay is uiteraard de andere aanvaller in het elftal van De Boer, die dus één wijziging maakt ten opzichte van het duel zondagavond. Maarten Stekelenburg verdedigt zoals in het eerste duel het doel.

Wie er op de tribune plaatsnemen, is nog niet bekend. Quincy Promes en De Ligt deden dat tegen Oekraïne, maar laatstgenoemde keert terug in de basis en ook Promes lijkt fit. Welke twee spelers moeten tegen Oostenrijk genoegen nemen met het feit dat ze niet op het wedstrijdformulier zullen verschijnen? 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Wijnaldum, F. De Jong, De Roon; Memphis, Weghorst

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen