FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Koeman: "Men vond Oranje erg goed, en dat verbaast me"

16 juni 2021 – Ronald Koeman heeft zondagavond genoten van het Nederlands elftal tegen Oekraïne (3-2 winst), maar vindt de hoeveelheid complimenten voor het elftal van Frank de Boer ietwat overdreven. Volgens hem is het nog veel te vroeg om de loftrompet te steken en zelfs euforie is ondanks de goede tweede helft nog niet aan de orde. Om hoge ogen te gooien, moet het namelijk veel beter. 

Koeman: "Men vond Oranje erg goed, en dat verbaast me"

"Men vond het heel goed, en dat verbaast me. Het is 'maar' 3-2 en Oekraïne is niet een land dat ver gaat komen", stelt Koeman tegenover het Algemeen Dagblad over de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. "Nederland kan wel ver komen, maar dan zullen er absoluut dingen beter moeten. Ik heb Frankrijk-Duitsland gezien, en dat is wel een paar niveautjes hoger." Over het 5-3-2-systeem: "Ik heb dat systeem ook bij Barcelona gespeeld. Dan zie je dat je met dat systeem ook geweldig mooie, aanvallende wedstrijden kunt spelen", zei hij tegenover de NOS. 

De voormalig bondscoach laat zich hiermee bijna voor het eerst uit over een resultaat van Oranje na zijn vertrek uit Zeist. Tot dusver steunde Koeman zijn opvolger De Boer openlijk, ook toen hij veel kritiek kreeg. De woorden sprak hij rond de onthulling van het standbeeld van vader Martin Koeman, wat gebeurde op de dag dat FC Groningen vijftig jaar bestaat.

Lees ookDe vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Oostenrijk

"Dit is een ongelooflijk trots moment. Er was hier al een Koeman-tribune, maar een standbeeld van je vader is de overtreffende trap", zei Koeman tegenover Voetbal International over het fraaie gebaar van de Trots van het Noorden

Oranje

gerelateerd