Engeland en Schotland spelen misschien al wel dé EK-wedstrijd

18 juni 2021, 12:23

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 18 juni.

Wedstrijden

Zweden - Slowakije (15.00 uur)

Het voetbal van Zweden tegen Spanje was niet om aan te zien. Slechts 89 keer speelden de Scandinaviërs de bal naar de juiste kleur. Desalniettemin hield Zweden een punt over in de EK-opener tegen een van de titelkandidaten. Een overwinning vanmiddag op Slowakije brengt het elftal van Janne Andersson op de rand van de knock-outfase. Voor de opponent geldt precies hetzelfde. Slowakije won maandag verrassend van Polen en kan vanmiddag eveneens uitstekende zaken doen.

Kroatië - Tsjechië (18.00 uur)

Voor vice-wereldkampioen Kroatië is het erop of eronder. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Engeland (1-0) kunnen de Kroaten niet nog een nederlaag gebruiken. Tegenstander Tsjechië schoot tegen Schotland juist uit de startblokken. Onder aanvoering van aan Patrik Schick speelden de Tsjechen Hampden Park stil (2-0). Tsjechië zou zich vanavond kunnen plaatsen voor de volgende ronde.

Engeland - Schotland (21.00 uur)

We sluiten de dag af met een een eeuwenoude burenruzie. Engeland deed tegen Kroatië wat het moest doen en kan vanavond de volgende ronde bereiken. De Schotten hadden meer verwacht van het rentree op het Europees kampioenschap. Op Wembley moet Schotland dus alles op alles zetten om niet nu al uitgeschakeld te raken en dat gegeven belooft voor de wedstrijd veel goeds!

Voetbal op tv

15.00 uur: Zweden - Slowakije, NPO 1 - live verslag van EK-duel

18.00 uur: Kroatië - Tsjechië, NPO 1 - live verslag van EK-duel

20.00 uur: De Oranjezomer, SBS 6 - EK-talkshow

21.00 uur: Engeland - Schotland, NPO 1 - live verslag van EK-duel

22.55 uur: De Oranjezomer, SBS 6 - EK-talkshow

23.05 uur: Studio Europa, NPO 1 - nabeschouwing op EK-duels

01.50 uur: Argentinië - Uruguay, Ziggo Sport Totaal - live verslag Copa America

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen