EK-debuut lonkt voor Mvogo na tijdelijk vertrek Sommer

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 juni 2021 – Yvon Mvogo lijkt zich toch op te kunnen maken voor zijn debuut op een EK. De PSV-doelman is in principe de reservedoelman van de Zwitserse selectie, maar maakt tegen Turkije aanspraak op een basisplaats. Eerste keeper Yann Sommer heeft het kamp namelijk verlaten om aanwezig te kunnen zijn bij de geboorte van zijn dochter.

EK-debuut lonkt voor Mvogo na tijdelijk vertrek Sommer

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Sommer stond in de eerste twee wedstrijden tegen Wales en Italië onder de lat, maar is na het duel tegen laatstgenoemde (3-0 nederlaag) direct naar huis gegaan. Daarvoor kreeg hij toestemming van bondscoach Vladimir Petkovic. Voor Mvogo betekent het een kans op speelminuten in de laatste groepsfasewedstrijd tegen Turkije, aanstaande zondag, aangezien niet duidelijk is of Sommer dan al terug is. 

Mocht Sommer inderdaad nog niet terug zijn en Mvogo de kans krijgen, dan is zijn eerste EK-wedstrijd direct een heel belangrijke. Zwitserland moet namelijk winnen van Turkije om de groepsfase te kunnen overleven. Momenteel staat het op één punt, met alleen de puntloze Turken daar nog onder. Italië gaat foutloos aan kop met zes punten uit twee wedstrijden en Wales is met vier punten hard op weg om als tweede te eindigen. 

Mvogo verdedigde tot dusver vier keer het doel van zijn nationale ploeg, waarvan de meest recente keer de laatste voorbereidingswedstrijd voor het EK was. Toen hield hij zijn doel schoon terwijl Zwitserland Liechtenstein met liefst 7-0 verpletterde. 

Lees ook: 'PSV eist van Leipzig snel duidelijkheid over Mvogo'

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd