UEFA spreekt zich uit over 'flesjesacties' van Ronaldo en Pogba

17 juni 2021, 18:52

De UEFA is niet blij met de acties van Cristiano Ronaldo en Paul Pogba. De twee trokken deze week tijdens hun persconferenties de aandacht door de flesjes van respectievelijk Coca-Cola en Heineken die voor ze stonden uit beeld te zetten. Inmiddels heeft de Europese voetbalbond dus gereageerd.

De UEFA gaf daarbij aan niet blij te zijn met de acties, maar zullen er voorlopig geen consequenties aan verbonden zijn. "De UEFA gaat individuele spelers geen directe boetes opleggen. Dat gebeurt altijd via de nationale bonden", werd toernooidirecteur Martin Kallen geciteerd door de NOS

Wel waarschuwde hij dat er in het vervolg wél straffen gegeven kunnen worden, waarna dergelijke incidenten vaker voorkomen. "We hebben alle deelnemende landen gewezen op het feit dat ze contractuele verplichtingen hebben", maakte Kallen duidelijk.

Ronaldo was de eerste die tijdens een persmoment zijn flesjes - in dit geval van Coca-Cola - van tafel haalde. 'Drink water', was zijn boodschap. Een dag later deed Paul Pogba hetzelfde met een Heineken-flesje, wat vermoedelijk met zijn geloof te maken had. Inmiddels is sprake van een trend, want ook Manuel Locatelli schoof zijn colaflesjes woensdagavond uit beeld. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen