'Spurs krijgt na Ten Hag wéér afwijzingen en komt uit bij Gattuso'

17 juni 2021, 18:53

De zoektocht van Tottenham Hotspur naar een nieuwe manager neemt opmerkelijke vormen aan. Nadat de Engelse grootmacht met een hele lijst coaches sprak – onder wie Erik ten Hag – leek Antoine Conte de nieuwe trainer te worden, maar zijn eisenlijst bleek te groot en de mondelinge overeenkomst met Paulo Fonseca is op het laatste moment ook geklapt. Gennaro Gattuso is de volgende op de lijst en ligt momenteel op pole position. 

Dat is toch wel een bijzondere keuze. Gattuso diende ondanks een Coppa Italia-winst zijn ontslag namelijk in bij AC Milan, liep met Napoli Champions League-voetbal mis en moest vertrekken en bij Fiorentina brak hij al na drie weken met de clubleiding. Een aanstelling van Gattuso lijkt een garantie voor onrust te zijn, toch is er bijna geen andere kandidaat meer over.

Waar de deals tot dusver precies op zijn geklapt, is moeilijk te zeggen, maar zeker is dat Fabio Paratici – de nieuwe technisch directeur – voor de aanstaande coaches niet per se fijne boodschappen heeft. De kans dat Harry Kane wordt verkocht is steeds aannemelijker en dat coaches als Conte – die sowieso bekend staat als een veeleisend man op transfergebied – en Fonseca niet instappen, is meestal geen goed teken.

Lees ook: 'Spurs niet onder indruk: Ten Hag mede door Engels afgewezen'

Of de club nogmaals gaat aankloppen bij Ten Hag, is zeer de vraag. Na een weinig vruchtbaar gesprek schakelde de Engelse grootmacht een tijd geleden door, terwijl de oefenmeester van Ajax zijn contract in Amsterdam verlengde. De kans dat hij de Johan Cruijff Arena alsnog gaat verlaten voor een stap naar Londen, lijkt bijzonder klein. Ondanks dat de zoektocht van de Premier League-club bijna gênant vormen aanneemt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen