Kleurt Boedapest oranje? Mogelijk fanplein in achtste finale

17 juni 2021, 20:32   Bijgewerkt: 4 december 2023, 13:37

Als Nederland de achtste finale van het EK bereikt, overweegt de KNVB een fanplein in Boedapest. In die stad zal Oranje, dat de gehele groepsfase in Amsterdam afwerkte, in dat geval gaan spelen. Op het plein moeten Oranje-supporters samen kunnen komen om voorafgaand aan de wedstrijd een biertje te drinken.

Dat er over een fanplein wordt nagedacht, bevestigde een woordvoerder van de KNVB tegenover NU.nl. Uiteraard zal Oranje zich eerst voor de volgende ronde moeten plaatsen - een missie die al is geslaagd wanneer vanavond wordt gewonnen van Oostenrijk. De bond is echter al bezig voorbereidingen te treffen. Zo wordt er momenteel al overlegd met de lokale overheid en de stad 

"Voetbal is het allerleukst met supporters op de tribune, dus als dat op een veilige en verantwoorde manier kan, staan wij daar uiteraard achter", vervolgde de woordvoerder, die nog niet veel meer informatie kon geven. Zo kon hij niet vertellen hoeveel tickets er vrij zullen komen voor het achtste finale-duel, dat op 27 juni gespeeld zal worden. De woordvoerder verwacht maandag, wanneer Oranje het opneemt tegen Noord-Macedonië, meer duidelijkheid hierover.

In ieder geval zal rekening gehouden moeten worden met reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hongarije staat op dit moment op geel, maar dat kan in de komende weken nog veranderen. Hoewel toeristische reizen naar het land nog niet mogelijk zijn, is er een uitzondering voor mensen met een toegangsbewijs voor de wedstrijd. Wel zullen zij zich van tevoren moeten laten testen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen