Feyenoord legt uit waarom Transferroom gebruikt blijft worden

17 juni 2021 – Feyenoord heeft weinig geld te besteden, maar er moeten wel nieuwe spelers komen. Daarvoor gebruikt technisch directeur Frank Arnesen ook in de komende zomer weer Transferroom. Op die manier hoopt de bestuurder de selectie van Arne Slot alsnog op een paar posities te kunnen versterken, al zal dat vooral op huurbasis zijn. Guus Til kwam al voor een seizoen over van Spartak Moskou.

Feyenoord legt uit waarom Transferroom gebruikt blijft worden

"We hebben geen positief saldo zoals AZ, PSV en Ajax. Wij hebben een negatief saldo en verliezen dus elk jaar geld. Elke thuiswedstrijd verliezen we geld, veel geld'', doelt de beleidsbepaler op de lege stadions van afgelopen seizoen door de coronamaatregelen. Weinig inkomsten maken het werk voor een technisch directeur een stuk moeilijker, erkent Arnesen.

"Ik zal heel creatief moeten zijn. Daar kan ik Transferroom goed bij gebruiken. Het is een gesloten netwerk voor clubs waarbij je meteen met het hoofd van de club spreekt of met de hoofdscout. We hebben geen geld voor grote spelers en moeten nu dus huren, met eventueel op koopoptie." Het levert niet alleen spelers op, maar ook contacten. Dat kan handig zijn in toekomstige transferperiodes. Arnesen ziet het dan ook als een hulpmiddel richting de toekomst. "Je bouwt contacten op, praat met elkaar'', legt de technisch manager uit, die vorig jaar Uros Spajic al via het programma binnen hengelde.

In een video van Transferroom legt hij uit waarom hij zo tevreden is over de tijdelijke aanwinst: ''Hij heeft veel wedstrijden voor ons gespeeld en hij kwam terug in het nationale team van Servië. Het is dus goed voor ons, maar ook voor de speler en voor Krasnodar. Omdat hij nu weer international is, is hij ook meer geld waard. Het is voor drie partijen een goede stap gebleken."

Feyenoord

gerelateerd