Dumfries zorgt met nieuwe treffer voor uitzonderlijke statistieken

17 juni 2021 – Er was in aanloop naar het Europees kampioenschap veel kritiek op het 5-3-2-systeem van Frank de Boer, maar Denzel Dumfries laat zien dat hij gemaakt is voor de rol als wingback. In twee wedstrijden heeft hij al twee doelpunten achter zijn naam staan. Het zijn fraaie statistieken voor de verdediger.

Dumfries zorgt met nieuwe treffer voor uitzonderlijke statistieken

Dumfries wil deze zomer een stap maken naar een Europese topcompetitie en speelt zich tijdens dit EK aardig in de kijker. Dumfries heeft na twee wedstrijden al twee goals achter zijn naam staan. Dat aantal haalde hij dit seizoen bij PSV in dertig wedstrijden. Met zijn twee EK-doelpunten staat hij op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooij. Samen met de oud-topspits, en huidige assistent-trainer van Oranje, is hij de enige speler die in zijn eerste twee wedstrijden op het Europees landentoernooi scoorde. 

Hij en de huidige bondscoach Frank de Boer zijn de enige verdedigers die meer dan één doelpunt hebben gemaakt tijdens een EK. Beiden staan op twee, maar de PSV'er had daar dus maar twee duels voor nodig. De verdediger werd de afgelopen week al gelinkt aan Everton en Internazionale. Die clubs zullen in hun handen wrijven met de rechtsback, die laat zien dat hij ook uitstekend als wingback uit de voeten kan. De vraag lijkt niet meer of de verdediger vertrekt, maar wanneer. Oranje

gerelateerd