Gunstig speelschema voor Oranje: halve finale lonkt

17 juni 2021, 22:59   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 08:30

Het Nederlands elftal is de eerste ploeg op het EK zeker van de groepswinst. Zelfs als de wedstrijd van komende maandag tegen Noord-Macedonië verloren gaat, kan Oranje de eerste plaats niet meer ontgaan. Wat betekent dat voor de route op het EK?

Het Nederlands elftal weet nu zeker dat het als nummer één van Groep C een nummer drie treft in de achtste finales, op 27 juni om 18.00 uur. Nederland kan de nummer drie uit de poule des doods (met Frankrijk, Duitsland en Portugal) weliswaar treffen, maar momenteel is de kans op een ploeg uit Groep D en E groter. Dan moet je denken aan Tsjechië/Kroatië/Schotland of Slowakije/Polen/Zweden, mits Engeland en Spanje de groepswinnaars worden.

En dan lonkt opeens een 'makkelijke' kant van het EK, want als Oranje erin slaagt om de achtste finales door te komen, treft het de winnaar van de nummers twee uit Groep A en B. Als Italië en België - zij hebben by far de beste papieren voor de groepswinst - eerste worden, lonken duels met Wales/Zwitserland of Rusland/Finland/Denemarken voor de selectie van Frank de Boer.

Deze overwinning maakt een route naar de halve finale na Oekraïne, Oostenrijk, Noord-Macedonië via pakweg Slowakije en Zwitserland realistisch. De tegenstander voor de halve finale is enorm gissen, maar de ploegen uit de poule des doods (Frankrijk, Duitsland en Portugal) en Italië (mits groepswinnaar) zitten in de weg naar de andere halve finale en treffen mogelijk elkaar - maar Oranje niet. De nummers één uit D en F (mogelijk Engeland en Spanje) zouden tegenstanders kunnen zijn in de halve finale: in dat kader kan deze groepszege weleens cruciaal zijn. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen