Dumfries over jongensdroom: "Begint erop te lijken"

17 juni 2021 – Denzel Dumfries beleeft tot dusver een absoluut droom-EK. In zijn veelbesproken rol als wingback in de 5-3-2-formatie van Oranje was hij in de openingswedstrijd goed voor de winnende goal en scoorde hij donderdagavond tegen Oostenrijk opnieuw. Op de vraag of hij een jongensdroom beleeft: "Het begint erop te lijken."

Dumfries over jongensdroom: "Begint erop te lijken"

Dumfries zag Oranje tegen Oostenrijk een goede wedstrijd spelen - beter dan tegen Oekraïne. "Ik denk dat we de wedstrijd goed controleerden, goede kansen creëerden, het spel domineerden en uiteindelijk een verdiende overwinning hebben behaald", zei hij tegenover de NOS. "We hebben geleerd van de vorige wedstrijden. We waren scherper en hebben een mooie clean sheet behaald."

Zelf was Dumfries bij beide doelpunten belangrijk. De strafschop waaruit Memphis Depay 1-0 maakte, kwam voort uit een overtreding op de back ("Volgens mij was het een terechte penalty") en de tweede goal kwam van zijn voet, al ging daar een uitstekende assist van invaller Donyell Malen aan vooraf. "Hij stond goed op scherp, Memphis gaf een goede bal op hem en ik hoefde 'm uiteindelijk alleeen maar binnen te tikken", was Dumfries bescheiden.

De PSV'er gaf aan dat het EK voor hem op een jongensdroom begint te lijken. Gevraagd naar wat daar nog meer voor nodig is, hintte hij dat hij met Oranje heel ver wil komen op het EK. "Je weet waar we voor gaan natuurlijk. We hebben er heel veel vertrouwen in dat we dat gaan doen. We groeien erin en het voelt goed", sloot Dumfries af.

Oranje

gerelateerd