Aanvoerder Wijnaldum: "Wij willen graag groeien in dit toernooi"

18 juni 2021 – Georginio Wijnaldum is erg blij dat Oranje al na twee wedstrijden zeker is van een plekje in de achtste finales van het EK. De aanvoerder vond zijn ploeg tegen Oostenrijk (2-0) een stuk overtuigender dan in het eerste groepsduel. Toch is het treffen met Noord-Macedonië aanstaande maandag volgens de middenvelder nog van belang.

Aanvoerder Wijnaldum: "Wij willen graag groeien in dit toernooi"

"Die laatste wedstrijd willen we ook nog winnen", begon Wijnaldum na afloop zijn verhaal voor de camera van de NOS. "Het is natuurlijk een luxe dat we al soweso eerste in de groep zijn. We moeten er wel voor waken dat we niet graag verzwakken. Als je er in de groep al bent, kan het zijn dat je misschien wat minder gaat doen. Maar ons team moet juist hard werken en geconcentreerd zijn om een resultaat te boeken."

Wijnaldum zag Oranje een moeizame eerste helft spelen, al kwam de ploeg van Frank de Boer voor de rust amper in de problemen. "Het ging vandaag een stuk stroever. Wanneer we de bal veroverden, raakten we 'm heel snel weer kwijt. Daarom ging de wedstrijd op en neer. Ook de kansen die we kregen, maakten we niet af. Daarna gingen we beter druk zetten en dat leverde kansen op", aldus de captain, die lovend sprak over Denzel Dumfries.

"Denzel las dat moment bij de strafschop heel erg goed. Het is lekker om zo vroeg een penalty te krijgen en te scoren. Het was vandaag vooral belangrijk om niet slordig te worden na de voorsprong. We proberen iedere wedstrijd zo weinig mogelijk weg te geven", opperde Wijnaldum. Maandag wacht de derde groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. "Wij willen graag groeien in dit toernooi en daar horen zulke wedstrijden bij."

Oranje

gerelateerd