De Jong kijkt uit naar bomvolle Puskás Aréna: "Super leuk"

17 juni 2021 – Frenkie de Jong is tevreden na de tweede overwinning in de groepsfase. Na de driepunter tegen Oostenrijk is de ploeg al zeker van groepswinst en dus de volgende ronde op het EK. De middenvelder kijkt al uit naar de achtste finale, in een bomvol stadion.

De Jong kijkt uit naar bomvolle Puskás Aréna: "Super leuk"

Nederland speelt de eerste wedstrijd in de knock-outfase namelijk in Boedapest. Daar staat het enige stadion dat dit toernooi de volle capaciteit mag benutten. ''Dat is super leuk. Hopelijk komen heel veel Nederlanders ons steunen en kunnen we er daar ook een feest van maken'', vertelt De Jong voor de camera van de NOS. De blik gaat alvast richting Boedapest, maar eerst wordt er nog gespeeld in de Johan Cruijff ArenA tegen Noord-Macedonië. ''Natuurlijk willen we de laatste wedstrijd ook winnen, maar het is wel gewoon lekker dat je nu al weet dat je eerste bent.''

Tegen Oekraïne speelde Nederland frivoler, maar tegen Oostenrijk oogde het defensief een stuk stabieler. "We komen natuurlijk op voorsprong, dan komen zij, vooral in de tweede helft. Toen hadden zij zelfs wat meer balbezit, maar we hebben niet veel weggegeven en zelf genoeg gecreëerd. Je weet dat je ruimtes krijgt als je op voorsprong komt. Zeker met Donyell die er dan inkomt, heb je een wapen in de diepte", doelt hij op Donyell Malen, die bij de treffer van Denzel Dumfries de assist verzorgde.

De tweede driepunter en de groepswinst zorgt ervoor dat bondscoach Frank de Boer een aantal spelers rust kan geven in het derde groepsduel. ''Het is aan de trainer, wij volgen dat gewoon'', aldus De Jong, die zich fit voelt. "De vorige wedstrijd voelde ik me ook al goed, maar toen kreeg ik op het einde kramp. Dat had ik nog niet gehad dit seizoen. Ik weet niet wat het was, misschien spanning of wat dan ook. Ik voel me goed, nu moet ik goed herstellen en kijken wat we de laatste wedstrijd gaan doen."

Oranje

gerelateerd