Alaba en Ulmer erkennen hun meerdere in Oranje

18 juni 2021 – Nederland bleek donderdagavond een maatje te groot voor Oostenrijk (2-0). Dat erkenden de Oostenrijkse spelers na afloop ook zelf. Captain en sterkhouder David Alaba was na de wedstrijd - net als verdediger Andreas Ulmer - vooral lovend over de Nederlandse ploeg.

Alaba en Ulmer erkennen hun meerdere in Oranje

"We wisten dat de Nederlanders heel veel kwaliteit hebben", begon Alaba na de wedstrijd, geciteerd door de Oostenrijkse tak van Sky Sport. "We probeerden moedig te spelen, rechtop te blijven staan en ons niet naar achteren te laten duwen. We zaten goed in de wedstrijd, maar in het laatste deel van de aanval vonden we niet de oplossingen."

Alaba zelf ging in de eerste helft op de voet van Denzel Dumfries staan, waarmee hij de door Memphis Depay benutte strafschop veroorzaakte. "De penalty is natuurlijk mijn verantwoordelijkheid. Dat was heel zuur, maar daarna probeerden we ons spel te blijven spelen. De verdediging stond over het algemeen goed, maar de 0-2 was natuurlijk een beetje onnodig", doelde hij op de zee van ruimte die Donyell Malen kreeg, waardoor hij de goal van Dumfries kon voorbereiden.

Linkervleugelverdediger Ulmer concludeerde dat Oranje simpelweg te sterk was voor Oostenrijk. "Je kon de kwaliteiten van Nederland vandaag zien: zeer zeker aan de bal, goede beweging zonder bal en zeer snel schakelen. Het ontbrak bij ons aan de ballen naar voren, maar verder was het een behoorlijke prestatie. We lieten zien dat we naar voren wilden voetballen. Vandaag was dat niet zo succesvol als in de eerste wedstrijd (tegen Noord-Macedonië, red.), maar dat kwam door de kwaliteit van de tegenstander."

Oranje

gerelateerd