Buitenlandse kranten: onvermoeibare Dumfries, spijt bij Koeman

18 juni 2021, 10:05

Nederland versloeg donderdag Oostenrijk met 2-0 en plaatste zich zo als groepswinnaar voor de achtste finale van het EK. De Oranjekoorts in Nederland neemt toe en langzaam maar zeker durft men te dromen van EK-succes. Hoe zit dat in het buitenland? FCUpdate.nl verzamelde de opvattingen van enkele buitenlandse media over Oranje.

Om te beginnen het land van de tegenstander, waar het Oostenrijks persbureau APA sprak van een 'verdiende nederlaag' voor Oostenrijk. De pers zag hoe Nederland de tegenstander het spel liet maken, zelf weinig risico nam en vooral wachtte op Oostenrijkse fouten. Oostenrijk kreeg veel de bal, maar wist daar zelf weinig mee te doen.

Het Duitse Kicker schreef hoe Oostenrijk redelijk aan de wedstrijjd begon, maar zelf in de aanval weinig klaarspeelde. Vanaf de penalty ('die Depay zelfverzekerd benutte') was Oranje 'de leidende ploeg'. Kort daarna leidde de 'zwakke afronding' van Memphis Depay er overigens toe dat een 'fraaie voorzet' van Weghorst niet werd benut. Het sportmedium zag ook hoe Maarten Stekelenburg niet serieus werd getest, waardoor Oranje na een 'saaie slotfase' de zege over de streep trok. 

L'Équipe ging meer in op het dominante optreden van Oranje, dat de 'inspiratieloze Oostenrijkers' makkelijk opzij zette. 'Vanaf het begin van de wedstrijd speelde Nederalnd met een hoge intensiteit en zetten ze hoog druk, waardoor ze de bal snel terugveroverden en vaak direct gevaarlijk konden worden.' Een hoofdrol was er voor 'de onvermoeibare Denzel Dumfries', die tot Man of the Match werd verkozen. 'Hij sloot zijn uitstekende aanvallende prestaties af met zijn tweede doelpunt op het EK', aldus de Franse sportkrant.

Engelse media zagen hoofdrollen voor 'talisman Depay' en Denzel Dumfries, die volgens de BBC een prima optreden neerzette. 'Denzel Dumfries en Memphis Depay schitteren bij Nederlandse overwinning op Oostenrijk', kopte ook The Guardian. De krant zag alle scepsis over het 3-5-2-systeem van Frank de Boer als sneeuw voor de zon verdwijnen na twee overwinningen op rij. Ook de 'ijzersterke Matthijs de Ligt' werd positief uitgelicht. 

Het Nieuwsblad zag Oranje dezelfde score neerzetten als hun eigen België: twee gespeeld, zes punten. De krant vroeg zich vooral af wat Ronald Koeman, die als toeschouwer aanwezig was bij het duel, gedacht moest hebben. 'Zou hij toch niet even spijt hebben gehad dat hij het Nederalnds elftal in de steek liet? Dat hij dit EK - deels in eigen land - heeft laten schieten?' De krant was verbaasd door de kritische woorden van Koeman voorafgaand aan het duel. 'Of toonde hij zich hier een meestertacticus door de groep op scherp te zetten?'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen