Wembley dreigt EK-finale kwijt te raken door coronaregels

18 juni 2021, 10:17   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 10:23

De finale van het EK wordt mogelijk toch niet op Wembley gespeeld. Vooralsnog is dat wel de afspraak, maar de UEFA stelt dat de quarantaineregels voor bezoekende fans dan eerst moeten worden versoepeld. Mocht dat niet gebeuren, dan gaat de finale - evenals de halve finales - naar Boedapest.

Dat melden verschillende bronnen, onder wie ESPN. Momenteel wordt in het Britse parlement al gedebatteerd om UEFA-officials, VIP's, sponsoren en uitzenders van de wedstrijden vrij te stellen van quarantaine, waar normaal gesproken een quarantaineperiode van tien dagen staat. De UEFA wil dat deze vrijstelling er ook voor aanwezige fans komt. Het gaat om de finale en de halve finales, die op 6, 7 en 11 juli gespeeld worden.

De UEFA hoopt de finale gewoon in Engeland te kunnen organiseren, maar kijkt intussen wel naar andere mogelijkheden. De Puskás Aréna in Boedapest, waar afgelopen week al voor honderd procent gevulde tribunes de wedstrijd tussen Hongarije en Portugal werd afgewerkt, is daarbij de belangrijkste kandidaat. Hongarije is vooralsnog van plan om volgende week alle grensbeperkingen binnen de Europese Unie op te heffen. 

Engeland is een van de weinige speellocaties waar bezoekende fans niet worden vrijgesteld van quarantaine. Eerder werd om dezelfde reden de Champions League-finale - die niet in Istanbul gespeeld kon worden - niet aan Wembley toegewezen, maar werd deze in Portugal gespeeld. Vooralsnog lijkt het erop dat de Britse regering aan de verplichte quarantaine vast wil blijven houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen