Driessen vernietigend over bemoeienis van Koeman met Oranje

18 juni 2021 – In een column voor De Telegraaf heeft journalist Valentijn Driessen vernietigend hard uitgehaald naar ex-bondscoach Ronald Koeman. Koeman verliet het Nederlands elftal tussentijds voor een avontuur bij Barcelona en Frank de Boer nam het stokje over. Toch zat de trainer van Barcelona tegen Oostenrijk op de tribune en in de media laat hij zich nog regelmatig uit over Oranje.

Driessen vernietigend over bemoeienis van Koeman met Oranje

Koeman gaf eerder aan zich te verbazen over de positieve reacties op het spel van het Nederlands elftal. "Inhoudelijk sloeg Koeman de spijker op zijn kop. Alleen is Koeman nu niet de aangewezen man om het Nederlands elftal met veel van 'zijn internationals' en z'n opvolger De Boer voor de voeten te lopen. Want zo komt het over", schrijft Driessen.

Door het bemoeien van Koeman met zijn oude ploeg, brengt hij De Boer in een lastige situatie. "De bondscoach heeft het al moeilijk genoeg met de zware erfenis van Koeman. Zonder Koeman monddood te maken; z'n bemoeienis is niet op zijn plaats en niet netjes. Het is een ongeschreven regel je opvolger niet lastig te vallen."

Lees ook'Barcelona rekent op Memphis-transfer: Koeman is de sleutel'

"Zeker niet als je zoals Koeman zelf de boel de boel hebt gelaten om je droom na te jagen. Want De Boer is in feite bezig de missie van Koeman te voltooien." Koeman greep zelf met Barcelona dit seizoen naast de landstitel en ook in de Champions League kon hij niet overtuigen. Daarom was er lang sprake van een vertrek, maar uiteindelijk sprak het bestuur van de Catalaanse club toch het vertrouwen uit in de Nederlander.

Oranje

gerelateerd