"Dumfries geen goede voetballer, maar je zal er tegenover staan"

18 juni 2021 – Denzel Dumfries was donderdagavond voor de tweede keer op rij belangrijk voor Oranje. Met zijn twee doelpunten in twee wedstrijden nam hij veel van de twijfel weg die over zijn rol als rechter wingback heerste. In ESPN-programma Voetbalpraat werd zijn rol uitvoerig besproken.

"Dumfries geen goede voetballer, maar je zal er tegenover staan"

Dat deed onder meer commentator Vincent Schildkamp, die lovend was over de back. "Er worden altijd vraagtekens bij hem gezet. Bij het Nederlands elftal speelt hij nu op een cruciale positie en begon hij met nogal wat scepsis. Hij is niet een jongen die daarvan in de war raakt. Hij blijft maar gaan en stopt er zo onwaarschijnlijk veel energie in."

Christian Willaert zag Dumfries ondanks zijn heldenrol geen goede wedstrijd spelen. "Er ging veel mis, verdedigend wist hij niet wat hij met Andreas Ulmer (linksback van Oostenrijk, red.) aan moest." Schildkamp reageerde: "Het is ook geen heel goede voetballer. Hij maakt veel veel verkeerde keuzes. Maar je zal er maar tegenover moeten staan", doelde hij op de fysieke kwaliteiten van de back.

"Het is een speler die je liever bij je hebt dan tegen je", beaamde Kees Kwakman. "Hij heeft natuurlijk veel specifieke kwaliteiten die zeker in bepaalde competities heel goed van pas kunnen komen. Dit systeem past hem natuurlijk heel goed. Als hij verdedigend af en toe wat vaker weg is, is dat geen probleem. Als hij Ulmer een keer laat lopen, pakt Stefan de Vrij hem op of kan zelfs Frenkie de Jong helpen. Het past hem perfect: hij kan blijven gaan."

Oranje

gerelateerd