Ajax verlengt met groeibriljant Rensch: "Nu volgende stap maken"

18 juni 2021 – Ajax heeft Devyne Rensch langer aan zich weten te binden. De revelatie van het afgelopen seizoen bij de Amsterdammers heeft zijn verbintenis verlengd tot de zomer van 2025. Directeur voetbalzaken Marc Overmars loofde de rechtsback daarbij voor zijn 'pijlsnelle' ontwikkeling in het afgelopen jaar. 

Ajax verlengt met groeibriljant Rensch: "Nu volgende stap maken"

"Het gaat pijlsnel met Devyne", reageerde Overmars in het persbericht. "Vorig jaar rond deze tijd won hij de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding, en nu heeft hij als volwaardig lid van de A-selectie de dubbel gewonnen met Ajax 1." 

Hij vervolgde: "Elke zomer krijgen jonge talenten tijdens de voorbereiding de kans. Devyne heeft die gepakt. Hij heeft vervolgens aangetoond mee te kunnen komen, maar het moeilijkste begint nu. Dat is de volgende stap maken. Hij moet sterker en nog beter worden, dat weet hij. Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, vandaar dit nieuwe contract."

Het seizoen van Rensch werd een onverwacht succes na zijn debuut tegen FC Emmen in november 2020. Vanaf dat moment viel hij vaker in en overtuigde hij dusdanig dat hij in vijf van de zes Europa League-wedstrijden aan de aftrap mocht verschijnen. Inmiddels is hij een vaste kracht in de basiself van Erik ten Hag. Het eerdere contract van Rensch liep af in 2023.

Ajax

gerelateerd